علیرضا مختارپور: از کتابداران توقع دارم که بخش عمده معرفی آثار در این نشستها را بر عهده بگیرند و با حضور فعال در این نشستها با انواع روش ارائه محتویات کتاب آشنا شوند.
ه گزارش لیزنا، علیرضا مختارپور، هدف اصلی جلسات نشست کتابخوان را به اشتراکگذاری کتابهای خوانده شده با محوریت معرفی و ترویج مطالعه دانست و گفت: این برنامه، طرح ابتکاری نهاد کتابخانهها در دوره فعلی نیست، بلکه طرحی است که از دیرباز در سراسر دنیا به اشکال مختلف برگزار شده است و در کشور ما نیز در برخی از شهرها و به همت تعدادی از کتاب دوستان، کتاب خوانان، کتابداران و اهالی کتاب برگزار میشود.
مختارپور درباره معنا و مفهوم کتابخوان افزود: کلمه کتابخوان در معنای نخست، اشاره به خواندن کتاب دارد و معنی دیگر آن، بهرهمندی از خوان (سفره) گسترده کتاب و شرکت در این ضیافت آگاهی است.
وی درباره روشهای مختلف برپایی اینگونه نشستها گفت: این برنامه با شکلهایی مختلف در دنیا برگزار میشود. مثلا در برخی کشورها محافلی وجود دارد که افراد حاضر در یک نشست، کتابی را در جمع خود میخوانند و درباره آن صحبت میکنند.
او افزود: شکل دیگری از این گردهمایی بحث و گفتگوی جمعی درباره آثاری است که قبلا خوانده شده و در آن نشست مورد بررسی قرار میگیرد. نوع دیگر، گونهای است که هر کدام از شرکتکنندگان گزارشی از کتابی را که قبلا خوانده است را با سایر افراد به اشتراک می گذارند. بدین ترتیب در یک جمع مثلا ۱۰نفره، هر فرد یک کتاب را به صورت کامل خوانده و با ۹ اثر دیگر از طریق صحبتهای دوستانش آشنا شده است. دعوت از نویسنده و صاحبنظران که با هدف خوانش و نقد کتاب برگزار میشود نیز، شکل دیگری از اینگونه فعالیتها است.